onsdag 25 november 2009

Sjömonstret på film!

Äntligen har sjömonstret fångats på film.

Det var Ola och Torgny som lyckades filma sjömonstret när dom var ute och fiskade.
Nu har dom åkt till baren för att fira OLA-LAWESS.NET


Det finns många okända djur nere i världshaven och det är inte bara sjömonstret som nu finns på film. Många spännande maneter, bläckfiskar och fiskar finns nu dokumenterade. (Expressen)

Ha en bra dag! /Redaktionen

tisdag 24 november 2009

Nya svinerier

En djurrättsgrupp har smygfilmat inne på svenska grisfarmar och resultatet visar på odrägliga missförhållanden. (AF) (Expressen)(SvD)(DN)
Många grisar får för lite halm och döda grisar lämnas på golven.
Synen på grisar måste förändras, det finns inte många andra djurarter som behandlas så dåligt som grisar.
Det skulle aldrig accepteras att kossor stannade inne året om så varför grisar?
Låt grisarna få böka ute i leran!

Mördar-Ola och Torgny tog så illa vid sig av den dåliga behandlingen av grisarna att dom beslöt sig att hämta en gris att föda upp på egen hand.
Det känns viktigt att veta att grisen har haft det bra när man sätter tänderna i julskinkan säger Torgny, som helst avnjuter skinkan med en rejäl klick senap på en skiva vörtbröd.

OLA-LAWLESS.NET

måndag 23 november 2009

Frukosten i halsen.

Nya satellitmätningar bekräftar att isarna på Antarktis smälter snabbare en befarat (DN) . Som om inte detta var nog så fick jag något i halsen när jag åt min havregrynsgröt. Jag kände först att det rev till på tungan och jag skulle precis spotta ut det stickiga föremålet då jag fick en nysning och den häftig inandningen som kom precis innan gjorde att föremålet hamnade i halsen. Det kändes obehagligt och jag hostade många gånger innan jag lyckades kasta upp och analysera frukostsabotören.

Det var ett havreskal, havreskalet som förstörde min dag.

onsdag 18 november 2009

Var är Mördar-Ola.

Det är många som frågar sig var Mördar-Ola är.
Det var ett tag sedan han sågs till och i dagens serie (på den fenomenala Ola Lawless and Friends serie sidan) är det professorn som visar upp sin senaste uppfinning som är helt fantastisk.
Allt är ändå ganska trevligt när Mördar-Ola inte är här så jag förstår inte varför ni över huvud taget frågar efter honom. Njut av stunden och ha det trevl... Aj! va FA*N!!!? BONK

onsdag 11 november 2009

Galenheterna

Postens ”nya” brevlådor är för höga för att barn och rullstolsburna ska kunna använda dom (Aftonbladet). Dock sitter lådorna i en bekväm arbetshöjd för brevbäraren som ska tömma lådorna.
Algot i sin rullstol kan inte posta breven själv utan måste nu mera be någon om hjälp.
Det känns förnedrande säger Algot som vill kunna klara sig själv, Om brevbäraren får ont i ryggen bryr jag mig inte om, bara jag kan posta ett brev en till två gånger i halvåret.

Livbojarna sjunker när man kasar i dom i vattnet (Aftonbladet)! Tydligen har inte fyllningen i vissa livbojar fyllt ut ordentligt och en stor luftficka som snabbt kan vattenfyllas och få livbojen att sjunka uppkommit.
Ett tips till dig som ska åka färja är att ta med dig egen flytväst.

I Laholm har kommuncheferna köpt in färgglada och lustiga tänkare-hattar för 18000 kronor. (Kvällsposten) (SvD) (Aftonbladet)
Detta trevliga initiativ borde anammas av alla personer, i alla kommuner. Tänkarhattar åt folket så kanske vi kommer på något vi kan spara pengar på. Om Algots hatt var en tänkare-hatt skulle han dessutom kunna komma på ett sätt att posta sina brev på.

Vad är det för galna fjäderfän som cirkulerar ovanför Mördar-Olas hus? Troligtvis har dom alla fågelinfluensan. Bedöm själv på (Ola-Lawless and Friends)

fredag 6 november 2009

Helgen är här.


Den efterlängtade helgen är här och man kan äntligen få sova ut lite på morgonen. Denna veckan har varit händelserik då det igår kom rikligt med snö (som redan har hunnit smälta bort).
I dagens serie på seriesidan "Ola Lawless and Friends" söker Förstöraren bråk i baren, varför ska han alltid förstöra? Torgny borde helt klart porta honom tycker jag.

Trevlig helg och skål på er alla!

torsdag 5 november 2009

Totalt Snökaos!


Snön faller över landet och Mördar-Ola som skulle gå till Torgnys Bar blev helt överrumplad då den vita smörjan föll från himlen.
Nu sitter han fast tillsammans med Torgny och Blinde-David.
Nu är det tid att ta fram den gamla rostiga snöskyffeln och ge sig ut i kylan. Nu ska dubbdäcken och snökedjorna på, ställ fram skidorna i hallen. Vintern är här!
(Aftonbladet) (Expressen) (Expressen) (SvD) (Ola-Lawless.net)