tisdag 11 augusti 2009

Den Otroliga berättelsen om det odlade köttet

Mördar-Ola gick in med tidningen i handen och lade den på bordet. Efter det gick han in i köket och konstaterade att han inte hade något bröd idag heller. I kylen fans det följande: En brungrön mögelost gjord av gammal herrgårdsost, sju starköl varav en halvful som han tog ur kylen, två burkar ansjovis, två tomma mjölkpaket och en skvätt sur filmjölk, ruttnande frukter, pizzakanter och en färdigpirog. Det luktade fränt.
Ola tog ölen och satte sig vid bordet. - Vad fan står det i tidningen, "sa Ola högt för sig själv". Forskarna vill odla kött? och nederländerna har lagt ner 29 miljoner på att forska fram odlat kött.


Torgny väntade tålmodigt utanför sin bar på morgonens första gäster. Det var alltid samma som hängde på låset, bland dem fans Ola. Mördar-Ola kom kutandes över åkern.
- Har u hört "sa Ola" -nä vardå då? "svarde Torgny". -Nederländerna betalar miljarder ti de som odlar kött! -Låter som ett påfund från EU, "Tyckte Torgny som tog en klunk ur pluntan han hade i fickan".

Efter ett par stora stark gick Ola till staden för att köpa fyra stockar snus. Torgny stod funderandes bakom bardisken. -Odla kött å få miljarder i jordbruksstöd... Sagt och gjort, dagens meny var tänkt att bestå av skinkstek och potatis för 75 kronor per portion, en ynklig förtjänst om man istället odlade stekarna.


Torgny grävde ner köttet i bondens åker och ringde Bryssel. Efter att ha förklarat sig och blivit idiotförklarad och utskrattad av EU nyktrade Torgny till och han grävde upp skinkstekarna igen.

Efter besöket i staden beställde Ola dagens meny på Torgnys Bar av Torgnys fru och tillika servitris Britta. När Ola satte tänderna i den jordiga steken knastrade det i hans tänder och bakom honom stog Torgny och frågade, - Vad tycker du om mitt odlade kött din jävel?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar